HSSC JOBS

Latest Govt. Jobs and Admission updates are available here.

Breaking

20 Sept 2019

Answer Key HSSC Clerk Exam 21.09.2019 Evening All codes Advt. 5/2019 Cat. 01

Answer Key-cum-Solved Question Paper HSSC Clerk Exam 21.09.2019 Advt. 5/2019 Cat. 01, All Codes 

Haryana Staff Selection Commission will hold written examination OMR based for the post Clerk against Advt. No. 5/209 Cat. No. 01 of various Departments and Board/Corporations on 21.09.2019 from 04.30 PM to 6.00 PM, 22.09.2019 from 10.30 AM to 12.00 Noon and 03.00 PM to 04.30 PM and 23.09.2019 from 10.30 AM to 12.00 Noon and 03.00 PM to 4.30 PM at various districts as per schedule given below- 

1. Name of Post- Clerk
2. Advt. No.- 5/2019
3. Cat. No.- 01
4. Date and Time of Examination-
21.09.2019 (Saturday) only Evening Session from 04.30 PM to 6.00 PM. 

22.09.2019 Morning Shift from 10.30 AM to 12.00 Noon and Evening Shift 03.00 PM to 04.30 PM  

23.09.2019 Morning Shift from 10.30 AM to 12.00 Noon and Evening Shift 03.00 PM to 4.30 PM

Official Answer Key HSSC Clerk Exam 21.09.2019-

Official Answer Keys will be uploaded by the Haryana Staff Selection Commission on the official website of the Commission after few days.
Candidates can download the answer keys from the website www.hssc.gov.in, when uploaded. 

Answer Keys-

Answer Key for the post of Clerk Advt. No. 5/2019 Cat. No.01 (23.09.2019- MORNING) 5/2019 Cat. No.01  Click here

Answer Key for the post of Clerk Advt. No. 5/2019 Cat. No.01 (23.09.2019- EVENING) 5/2019 Cat. No.01 Click here

Answer Key for the post of Clerk Advt. No. 5/2019 Cat. No.01 (22.09.2019- MORNING) 5/2019 Cat. No.01 Click here

Answer Key for the post of Clerk Advt. No. 5/2019 Cat. No.01 (22.09.2019- EVENING) 5/2019 Cat. No.01 Click here


Answer Key for the post of Clerk Advt. No. 5/2019 Cat. No.01 (21.09.2019- EVENING) 5/2019 Cat. No.01 Click here

Unofficial Answer Keys/ Solved Question Paper HSSC Clerk Exam 21.09.2019 (Evening)-

We will provide unofficial answer keys as well as Solved question papers on the same days as soon as we will get the Question Paper after exam. 

Answer Key/ Solved Question Paper-

Fill in the blanks with suitable prepositions 
75. He was here.... last week 
Ans. Not needed
Fill in the blanks with appropriate word from the options 
76. We .... by a loud noise during last night 
Ans. Were woken up
77. Mr Miller doesn't like waiting 
Ans. Being kept
78. You cannot stop me.... what I want 
Ans. doing
Choose the correct indirect form of the following sentences from the given questions 
79. He said to me "What are your reading?"
Ans. He asked me what I was reading 
Choose the part of the following sentences which has an error 
80 Neither of the two men were very strong
Ans. Of the two men were
Select one words substitute for the following 
81. Gain or profit over and above 10 salary or wages 
Ans. Prequisite
Select the synonym of the word in capital
ZEAL
Ans. Enthusiasm
83. प्राण शब्द .....वचन में प्रयोग होता है 
उत्तर- बहुवचन 
84. बालक से दूध पिया गया यह वाक्य ......वाच्य के लिए उदाहरण है 
उत्तर- कर्म वाच्य 
85. मन:+रथ= मनोरथ 
86. जोड़कर लिखिए-
उत्तर- विकल्प A भैंस का पाड़ा 
87. अभूतपूर्व शब्द का अर्थ है 
उत्तर- जो पहले कभी न हुआ हो 
88. राम रोटी खाता है यह वाक्य.... क्रिया के लिए उदाहरण है 
उत्तर- सकर्मक 
89. वह लज्जा रही है यह वाक्य ....क्रिया का उदाहरण है 
उत्तर- अकर्मक 
90. तिराहा शब्द में उपसर्ग है
उत्तर- ति
For Second Part Click here
For Third Part- Click here

No comments:

Post a comment