HSSC JOBS

Latest Govt. Jobs and Admission updates are available here.

Breaking

4 Dec 2015

HSSC TGT Physical Education Exam. Practice Paper- 2

Q.1  Standard time of a kabddi match for men in minutes-
(a) 20-5-20  (b) 20-10-20  (c) 15-5-15  (d) 25-5-25
Q.2 Standard time of a kabddi match for women in minutes-
(a) 10-5-10 (b) 15-5-15  (c) 15-10-15 (d) 20-5-20
Q.3 Recitation of kabddi-kabddi is called-
(a) Raid  (b) Attack  (c) Cant  (d) None of above
Q.4 Size of football ground-
(a)120 x 90 meter  (b) 120 x 100 meter  (c) 120 x 110 meter  (d) 110 x 90 meter
Q. 5 Standard time of a football match- 
(a) 45-5-45 (b) 40-5-40 (c) 35-5-35 (d) 35-10-35
Q. 6 Standard weight of a football-
(a) 10 to 12 ounce (b) 12 to 14 ounce (c) 14 to 16 ounce  (d) 16 to 18 ounce
Q. 7 Length of football goal posts-
(a) 6 yards  (b) 6.5 yards  (c) 7 yards (d) 8 yards
Q. 8 Height of football goal posts-
(a) 8 feet (b) 7 feet  (c) 6 feet  (d) 5 feet
Q. 9 Length of cricket pitch-
(a) 20 yards  (b) 21 yards  (c) 22 yards  (d) 23 yards
Q.10 Height of cricket stumps from ground surface-
(a) 24 inch  (b) 25 inch  (c) 26 inch  (d) 28 inch
Q.11 Weight of standard cricket ball-
(a) 4 to 5 ounce (b) 4.5 to 5 ounce  (c) 5 to 5.5 ounce (d) 5.5 to 5.75 ounce
Q.12 Maximum length of a standard cricket bat-
(a) 35 inch  (b)36 inch   (c) 37 inch  (d) 38 inch
Q.13 Maximum width of a standard cricket bat-
(a) 4 inch   (b) 4.5 inch   (c) 5 inch  (d) 5.5 inch
Q.14 Simple and easy cricket catch is called-
(a) Simple catch  (b) easy catch  (c) sitter (d) none of them
Q.15 A prominent cricketer from Haryana-
(a) Kapil Dev (b) Chetan Sharma (c) Ashok Malhotra (d) All above

Answers-

1 (a), 2 (b), 3 (c), 4 (a), 5 (a), 6 (c), 7 (d), 8 (a), 9 (c), 10 (d), 11 (d), 12 (d), 13 (b), 14 (c), (d)